Review: Podcasts

Voor de mensen die mij kennen is het niet nieuw dat ik graag naar podcasts luister. Dit doe ik vooral tijdens mijn hardloop sessies die ik tijdens Corona alleen uitvoer. Podcasts luister ik via Spotify en normaliter luister ik vooral technische podcasts, tot ik een tip kreeg om ‘De brand in het landhuis’ te gaan beluisteren. Hieronder geef ik een persoonlijke review zonder te veel over de podcasts te vertellen.

De brand in het landhuis van NPO Radio 1 / NTR
Deze tip zag ik op Instagram voorbij komen in 1 van de storylines van mijn vrienden. Zonder enig onderzoek zette ik deze podcasts op en tijdens mijn hardloop sessie kon ik gelijk 2 afleveringen beluisteren. De rustige stem en de vriendelijkheid van de verteller Simon Heijmans trekt mij in het verhaal. Als ik thuis kom vertel ik er gelijk mijn vrouw over hoe goed het allemaal in elkaar zit. De juiste achtergrondmuziek en achtergrondgeluiden maken alsof je er bij bent. Het lijkt wel echt gebeurt te zijn, zeg ik nog tegen mijn vrouw. Maar de wendingen die ik al gehoord heb, geven mij het gevoel alsof het een goed boek is. Als ik later nog een aflevering heb gehoord, ga ik toch maar even op internet zoeken of het echt is gebeurd. En ja, het is geen fictie. Dit maakt de podcast nog spannender.
Ik moet eerlijk bekennen die week iets meer km’s te hebben gelopen dan normaal om zo de podcast nog sneller af te kunnen luisteren.
Deze podcast staat bij mij tot nu toe (2021-03) zeker op nummer 1!
Zie deze website voor meer informatie en om deze podcast gratis te beluisteren:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-brand-in-het-landhuis

De Kasteelmoord van NPO Radio 1 / VPRO
Na de brand in het landhuis wilde ik nog meer van deze soort true crime podcasts horen en via een andere vriend kreeg ik De Kasteelmoord en El Tarangu als tip door. Hups, hardloopschoenen weer aan, oordopjes in en luisteren maar. Als je van true crime houd is dit zeker ook een aanrader, maar ik moet zeggen dat hij niet tegen de brand in het landhuis op kan. Je word weer meegezogen in een onderzoek naar de kasteelmoord en de gevoelens en emoties worden weer getest. Vond dit een goede podcast maar geen topper.
Zie deze website voor meer informatie en om deze podcast gratis te beluisteren:
https://www.vpro.nl/programmas/de-kasteelmoord.html

El Tarangu van NPO Radio 1 / VPRO
Ik hou van sport, tja hardloper he…. en deze gaat gedeeltelijk over sport maar moet er een groot vraagteken opgelost worden. 3 gezellige dames gaan op onderzoek uit en komen tot verrassende uitkomsten. Zeker een leuke podcast voor sporters en mensen die van het oplossen van vraagtekens houden. Heb me zeker niet verveeld tijdens deze podcast.
Zie deze website voor meer informatie en om deze podcast gratis te beluisteren:
https://www.vpro.nl/programmas/El-Tarangu.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.