Review: ON (cloud) loopschoenen

Ik ben de laatste paar jaar fanatiek aan het hardlopen en mijn hardloopschoenen zijn 1 van de meest belangrijke onderdelen hierin. In de jaren heb ik redelijk wat merken afgesleten maar met de schoenen van ON ben ik toch het meest tevreden. Dit niet zonder slag of stoot, dus daarom even een uitgebreide review.

Het eerste model van de ON collectie was voor mij de Cloudace:

ON Cloudace – 335 gram

Deze schoen is perfect voor lange afstanden zoals 10km, halve marathon, ultra marathon, zware lopers, herstel loopjes. Dit allemaal vooral op de weg. Gewicht van deze schoen is 335 gram.

Dit was voor mij een zeer fijne schoen! Ik ben een hardloper met een zwakke knie en deze schoen was voor mij de eerste schoen die geen knie problemen gaf.

Ik was zo blij met deze schoenen dat ik er meer dan 1200 km mee gelopen heb en toen gingen ze stuk. De zijkant van de schoenen scheurde, zie foto

Ik moet zeggen dat deze schoenen niet overal verkrijgbaar zijn, maar ik heb ze geadviseerd gekregen bij Runnersworld in Lelystad. Door hun ben ik op deze schoenen gaan lopen. Hier ben ik tot vandaag de dag erg blij mee. Tegenwoordig heeft deze toko de naam Budget Running Lelystad. Fijne mensen en geven eerlijk advies en goede service. Zeker een aanbeveling om een keertje langs te gaan voor nieuwe schoenen of andere hardloop spulletjes.

Maar terug naar mijn review van de schoenen. De nieuwe schoen die ik daarna aanbevolen kreeg was de ON Cloudflyer.

ON Cloudflyer – 280 gram

Mijn eerste ON schoenen (Cloudace) waren voor de lange afstanden en omdat ik mij ging richten op 5 tot 8 km trainingen en wedstrijden, werd de Cloudflyer aanbevolen. Dit is een veel lichtere schoen en loopt ook geweldig. Nog steeds blessurevrij maar er kwam een probleem na 3 maanden…. Na een training merkte ik dat de zijkanten waren opengescheurd (net als de Cloudace). Kon er geen foto meer van vinden maar ik heb van Runnersworld nieuwe schoenen gekregen. Jammer genoeg scheurden die ook na 3 maanden kapot. Ik heb een iets bredere voet en dit zou het probleem kunnen zijn. ON melde geen verdere meldingen van hetzelfde probleem bij andere gebruikers…. dus zou wel aan mij liggen. Ook Runnersworld heeft me toen een andere schoen aanbevolen, namelijk de ON Cloudstratus.

ON Cloudstratus – 305 gram

Je kan de kerstboom nog op de achtergrond zien en zo voelde het ook voor mij. Een echt kerstcadeautje! Deze schoen is 1 van de enige bredere uitvoeringen bij ON. Ik ben zo tevreden over deze schoenen dat ik al mijn 3e paar zit. Nooit problemen mee gehad zolang ik ze maar netjes vervang na ongeveer 500 km. Geen blessures, geen defecten in het materiaal.

Omdat de Cloudstratus best een zware schoen is (305 gram), heb ik de ON Cloudswift ook een keer geprobeerd. Dit is bijna dezelfde schoen als de Cloudstratus maar is niet in een brede uitvoering te krijgen. Na een paar trainingen kreeg ik weer wat problemen met de knie en ben direct gestopt met deze schoen. Deze draag ik nu in mijn vrije tijd.

ON Cloudswift – 282 gram

Ook heeft ON wedstrijdschoenen. Dit zijn schoenen die zo licht mogelijk zijn en (bijna) geen demping geven. Niet echt een schoen om dagelijks op te trainen, maar zeker top schoenen voor wedstrijden. Ik heb zelf gekozen voor de ON Cloudflash. 210 gram en perfect voor 5km – 10km wedstrijden op de weg.

ON Cloudflash – 210 gram

Hopelijk heeft deze review jou iets meer informatie gegeven over ON hardloopschoenen. Wil jij nu ook een keer ON proberen? Ga dan naar de website en kies voor de ‘shoe finder’, hier de rechtstreekse link: https://www.on-running.com/en-nl/shoe-finder
Hier kun je aangeven of je de schoenen gebruikt voor dagelijks gebruik of voor hardlopen of voor wandelen. Na elke keuze krijg je weer een nieuwe keuze. Bijvoorbeeld als je hier nu kiest voor hardlopen, dan word daarna gevraagd of je schoenen zoekt voor op de weg of op de baan of in de bergen. Zo komen er nog een aantal vragen en elke keer verandert jou overzicht. Zie hieronder een voorbeeld.

Tegenwoordig weet ik welke maat ik heb en welke schoen ik wil. Ik bestel dus rechtstreeks bij ON. Nieuwe schoenen ontvang ik ongeveer al na 2 dagen, echt super snel voor schoenen uit het buitenland. Levering is gratis en word gedaan met UPS. Bij de schoenen zit een label voor eventueel terugsturen. Echt super geregeld. Dus wil je ook ON schoenen, ga dan naar https://www.on-running.com/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.